fredag den 6. september 2013

Vancouver bytur

I dag skal vi ud og se på Vancouver med Hop on - Hop off bussen. Denne enestående by med skyskrabere i alle retninger, så langt øjet rækker, og med en placering lige ud til Stillehavet.

Efter et tip fra vores hotel, besluttede vi at begynde ved English Bay Beach, hvor stoppestedet for bussen ligger lige over for skulpturen med de leende mennesker.

Efter et stop tog vi den lille blå færge ved Beach Ave. og Burrard st. Bridge. Båden er gratis for dem, der har billet til Trolley kompagniet. Den sejler hvert 5 minut over til Granville Island. En lille ø med en særpræget historie, som emmer af opfindsomhed og kreativitet. Der er blandt andet et kolossalt stort offentligt marked, som sjældent er set magen. En smeltedigel bestående af mennesker, friske råvare, håndlavede produkter og meget mere. Et inspirerende og spændende miljø af dimensioner. Vi var især imponeret af de mange frugter, grøntsager, fisk, og boder der præsenterede kogekunst fra alverdens lande. Det endte da også med, at vi købte noget orientalsk mad, som vi med stor fornøjelse spiste på kajen ned til False Creek.

Fra Granville Island gik turen videre til Yaletown. En gammel bydel, som i de sidste 20 år har ændret sig fra at være en bydel, der stort set kun betjente togtrafik og husede enorme mængder af lagerbygninger til nu at være et af de hotteste steder i Vancouver med masser af højteknologiske virksomheder. Efter sigende er Yaletown den del af Vancouver hvor udviklingen kører i højeste gear.

Efter turen gennem Yaletown stod vi af ved Libray Square for at spadsere gennem Chinatown. Det langsommere tempo giver et bedre indtryk af kvarterets mange særprægede forretninger med alle deres specielle orientalske dufte, som strømmer ud fra butikker proppet med eksotiske madvarer, lægeurter og sære produkter, som vi aldrig har set magen til.

De mange indtryk fik os til at kigge ind i Dr. Sun Yat-sen have og reflektere over det særprægede og orientalske miljø som bydellen rummer. Selv om der foregår mange spændende ting i Vancouver´s Chinatown, så var det dog en overraskelse, at bydelen var så rodet og langtfra fremstod som en by i byen, som man fx ser andre steder i verden.

Vi fortsatte vandreturen videre ned til Gastown, som i modsætning til Chinatown er langt mere tydelig i sit miljø. Vi blev så inspireret af den historiske bydel, at vi var nødt til at drikke en øl - en Blue Buck fra fad - på Chill Winston. Fremragende øl som understregede det historiske og det stærke engelske præg bydelen har. Her er virkelig mange spændende steder at fordybe sig i. For de teknisk interesserede fik vi også lejlighed til at se verdens eneste dampdrevne ur. Midt på fortovet stod det bare og talte tiden. For hvert kvarter, spillede og dampede det. En særpræget opfindelse, som Gastown passer meget på. Lidt af et vartegn for bydelen.

Vores vandre tur endte på Canada Place, hvor vi igen stod på Hop on bussen for at tage turen hjem gennem Stanley Park, som efter canadiernes opfattelse får Central Park I New York til at ligne en kolonihave. Det er nok lidt af en overdrivelse, men stor er den i alle tilfælde.

På vejen gennem parken stod vi af på Prospect point for at se udsigten og fotografere Lions Gate Bridge, som forbinder Stanley Park og det nordlige Vancouver, inden vi igen tog bussen tilbage til English Bay Beach. På vej hjem til hotellet så vi på forretninger i Denman Street og købte lidt madvarer.

Vi kan stadig mærke jetlaget efter en lang dejlig dag med sol og lidt skyer. Hvis vejret holder, er det planen, at vi I morgen vil tage ud og se Capilano Suspension Bridge Park.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar