tirsdag den 24. september 2013

Victoria – bjørne på laksefangst og turen til den engelske by

Vi var tidligt oppe i dag. Vi regnede med at bruge ca 5 timer til Victoria. Men vores planer måtte ændres, da vi ved morgenbordet fik information om, at der var set sorte bjørne i området. Det var ikke så langt fra, hvor vi boede, og der ville være gode muligheder for at se dem i dag, når de ved tidevandskift, forsøger at fange laks, der trækker op i floden, hvor de holder til.

Da vi ikke havde set bjørne på vores tur, ville det måske være vores sidste chance for at se dette natursceneri. Så da vi forlod Torfino, kørte vi til Ucluelet hvor Thornton Creek Hatchery ligger.
Der var andre, der havde hørt om bjørnene, så vi var ikke alene.


Da vi kom, gik to bjørne allerede nede ved flodbredden og ventede på, at tidevandet skulle skifte, så laksene kunne trække op i floden. Vi var der en times tid, og fik set bjørne på tæt hold, men desværre var der ingen laks, de kunne fange, mens vi var der.

Så gik turen ellers mod Victoria, og med et par pauser undervejs, var vi fremme sidst på eftermiddagen. Vi fik hurtigt tjekket ind på et dejligt hotel, som lå centralt for alt.

Vi havde hørt meget om husbådene og det specielle miljø, som er ved Fishermans Wharf, og at man hos Barb´s kunne få rigtige engelske Fish & Chips. Så vi prøvede en lille portion.

Der fra gik turen langs havnepromenaden, forbi Parlamentet som var flankeret af en meget stor totempæl. Fra Parlamentet passerede vi Royal British Columbia Museum og det fornemme The Empress Hotel, der er kendt for sin tradition med “Afternoon Tea” og et stort kagebord.

Turen fortsatte videre mod downtown for at få en fornemmelse af livet i den utroligt smukke by. På vejen dertil, så vi solen gå ned over havnefronten i et væld af gyldne farver. Desværre for os nåede vi ikke at se så meget af downtown, for her lukker forretningerne, som man gjorde i gamle dage.

Det ville have været dejligt med en dag eller to mere i Victoria, så man rigtig kunne tage byen til sig. Det er en by, der rummer en hel ferie.

Det har været en lang og dejlig dag med mange oplevelser, så vi sluttede af med en super god middag på hotellet.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar