torsdag den 12. september 2013

The Fairmont Banff Springs og Sulphur Mountain

Vi har nu været på tur en uge, og tempoet vi bevæger os frem med, kan godt mærkes. Så i dag har vi bare slappet af og taget den med ro. Banff er en rigtig turist by, der besøges af mennesker fra hele verden. Selv dansk kan vi høre, når vi går på gaden. Som en lille sjovt eksempel, henvendte
Jette sig til en gruppe personer for at få et tip i hvilken retning vores hotellejlighed lå. Spørgsmålet fik personerne til at tale dansk med hinanden, og så kunne Jette muntert foreslå at alle talte dansk. Det gjorde det hele lidt nemmere.

Men eftermiddagen i dag gik med at køre en tur ned til udsigtspunktet Surprice Corner og se det berømte hotel The Fairmont Banff Springs. Det ligger lige overfor. Det er et enormt hotel, som har en hundredårig meget farverig historie bag sig, forankret i Canadian Pacific Railway.

Hotellet ligner nærmest et gammelt slot, og kunne fint være en kullise for en Harry Potter historie. Folk valgfarter hertil for at opleve den særprægede stemningen som omgiver hotellet, og for at bo på et af hotellets 700 værelser. Efter sigende er hotellet fuldt booked hele året, og det er tæt på en umulig opgave at komme i betragtning til en overnatning. Vi tog lige en tur over til hotellet på den anden side af Bow River, for at se det på nærmere hold. I sandhed et kæmpehotel.

Eftermiddagen var også sat af til en tur med svævebanen de 2281 meter op til toppen af bjerget Sulphur Mountain. Turen op og ned tager ca. 10 minutter hver vej. Fra gondolen har man et fantastisk udsyn ud over hele Banff. Toppen af bjerget har tidligere været observationspost for meteorologisk forskning. Men i dag er det et enestående sted at tage hen, hvis man vil se området lidt fra oven. Der er meget at se. Især når vejret er som i dag med bragende solskin. Og for dem som gerne vil vandre, er der en godt 8 km. sti ned til byen.

Svovlbjerget (Sulphur Mountain) er dog mest berømt for sine varme kilder, som var grundlaget for opbygningen af byen Banff. I dag er det sat lidt mere i system, og for omkring $10 er der adgang til en dukket i det 38-39 grader varme vand. Vi lod os dog ikke friste, for vi syntes, vi havde det rigelig varmt.

Efter turen på bjerget, kørte vi ned til byen for at handle i det lokale supermarked. Vi synes, at den canadiske mad generelt er meget fed, salt og sød. Så nu vil vi lave noget selv, da vi har en fuldt udstyret lejlighed i to plan med alt, hvad der skal til, inklusive to badeværelser og to kingsize senge. Alt er bare overdrevet stort her.

I morgen køre vi videre til Lake Louise ad Bow Vally Parkway. Det bliver spændende, om vi får kontakt med nogle af Canadas vilde dyr.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar