tirsdag den 17. september 2013

Clearwater – Dawson Falls and Helmcken Falls

Hele natten pjaskede det ned. Vi kunne høre regnens trommen på taget, og så er det dejligt at at være inde. Heldigvis var regnen forsvundet her til morgen, så vi kunne møde dagen med fint vej. Flot at se morgentågen og de lavthængende skyer over bjergene.

Efter morgenmaden fik vi nogle tips i receptionen, hvor der ville være noget at se. Vi fik udpeget Dawson Falls, Helmcken Falls og udkigstårnet på Green Mountain.

Dawson Falls bliver lokalt omtalt som Clearwaters Niagara vandfald. Vandfaldet ligger knap fem kilometer fra Lodgen, så det tog kun 10 minutter at komme frem. Fra parkeringspladsen er der en vandresti langs Murtle River ned til det sted, der giver den bedste udsigt til vandfaldet.
Regntågen fra vandfaldet giver en dejlig frisk og kølig luft, og det er med til at sætte stemningen på vejen hen til vandfaldet.

Det er forståeligt, at turister lader sig imponere af det spektakulære syn, når vandet over hele flodens bredde knækker i sit fald og buldre ned mod Clearwater River. En hel gruppe japanske fotoentusiaster kom lige efter os ,og vi kunne konstatere, at det ikke var udstyr de manglede. De havde åbenbart en passion for vandfald.

Det næste stop var Helmcken Falls. Vandfaldet ligger fem kilometer længere nede af floden. Lige før Clearwater River. Her samler vandstrømmen sig og falder brat godt 135 meter. Det er et imponerende syn, og man kan godt undre sig over, at dette sceneri har stået på i millioner af år. Det er svært at løsrive sig fra tankerne om, hvordan det hele er opstået. Hele stede efterlader et tidløst perspektiv, når man i fred og ro iagttager sceneriet. Regntågerne der piskes op og danner små skyer, er imponerende at se på, når vandet rammer bunden af kløften.

Vi besluttede, at det var dagens udflugt, men vi tog alligevel op på Green Mountain på turen tilbage til Lodgen. Værtsparret på hotellet havde fortalt os, nærmest som en sidebemærkning, at det var et interessant sted at besøge. Man kan fra udkigstårnet, som ligger i 1017 meters højde se en 360 graders udsigt over hele Wells Gray Provincial Park. Det er et sted som ofte glemmes af turister. Så vi tog turen de fire kilometer op ad den ramponerede vej til topen af Green Mountain, og nød udsigten fra tårnet. Vejret var nogenlunde klart, så vi kunne se det meste.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar