mandag den 16. september 2013

Clearwater – en regnfuld dag på vej til Wells Gray Park

Vejret er skiftet natten over. Det ser ud til, at det varme solrige vejr er på retur, og det regnfulde vejr er på vej ind over Jasper. Vi tjekkede ud i gråvejr og kørte mod Valemount og Clearwater. Og så begyndte det at regne. Først stille og så med stigende kraft. Det nærmest pjaskede ned. Kort før Valemount gjorde vi et kort stop, og der fik vi fortalt, at et større uvejr havde passeret området om natten og slået dele af elforsyningen ud, så et stort område i provinsen var uden strøm..

Men vi kom uden nogen vanskeligheder til Clearwater, trods det massive regnvejr. GPSén tabte imidlertid tråden ved bygrænsen, så vi besøgte turistinformationen (Visitor Center) for at få nogle tips om området og for at finde vores Lodge. Vi havde fundet vejen, men vi havde ikke forestillet os, at vejen var 35 km lang og Lodgen lå forenden af den. Men sådan er det i Canada. Alt er stort. Det gælder også afstande.
Vel ankommet til Helmcken Falls Lodge blev vi godt modtaget. Venlig og hjælpsomt blev vi tjekket ind og til vores overraskelse opgraderet til en ægte bjælkehytte. Det var bare super. Vi fik også mulighed for at låne stedets satellit forbindelse til internettet mod en beskeden betaling.

Vi var rigtigt kommet på landet. Det var sjovt også at se den side af Canada. Med hestefolde og enge lige uden for døren. Pænt rammet ind af bjerge i horisonten.

Fra Lodgen er der let adgang til områdets attraktioner, og i morgen skal vi bl.a skal se Dowson Falls og Helmcken Falls inde i Wells Gray Park.

Men i aften skal vi prøve restauranten i Helmcken Falls Lodge som på turistkontoret fik et rigtigt flot skudsmål. Det bliver spændende at se, hvad de kan klare.

Det gik rigtig godt. Vi fik serveret en canadisk ørred med grøntsager og gratinerede kartofler i en velfungerende restaurant.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar