onsdag den 11. september 2013

Banff - endeløse smukke naturparker

Vi forlader Revelstoke i det flotteste septembervejr, man kan forestille sig. Ikke en sky på himlen og med en vejrudsigt der lover 24-25 grader midt på eftermiddagen.
Turen i dag går gennem tre nationalparker, Mount Revelstoke National Park, Glacier National Park og Yoho National Park. Alle tre slynger sig om Trans Canada Highway som vi følger hele vejen til Banff. Allerede da vi kørte ud af Revelstoke, blev det klart for os, at vi måtte vælge nogle få ting at se.

Der var simpelthen så meget natur som i kraft af det utroligt flotte vejr viste sig fra sin aller flotteste side. Det bedste vi kunne, var at sætte Chrysleren på autopilot og så glide gennem naturen og det betagende bjerglandskab. Bare suge indtryk til sig og forevige nogle af postkortsenerierne som digitale billeder taget gennem bilens frontrude.

Vi gjorde et kort stop i Rogers Pass Discovery Centre, der ligger midt i Glacier National Park og som fortæller om alle de udfordringer der gennem tiden har været med at holde den del af HWY1 åben hele vinteren igennem. Enorme snemængder falder der her om vinteren og skaber de gletchere, som området er kendt for. Selvom de nu ser noget slidte ud. Måske er det virkningen af klimaforandringerne som viser sig her. Efter Roger Pass skiftede vi tidszone, og vi måtte stille uret en time frem. Heldigvis får vi timen tilbage, når vi igen køre mod vest igen.

Næste stop blev i Yoho National Park. I en lille by, Fields, med kun 200 indbyggere, købte vi vores vores adgangsbillet til Nationalparkerne i Rocky Mountains. Vi havde regnet med at købe et årspas, men det viste sig, at det bedre kunne betale sig at købe en femdagsbillet med senior rabat. Og så gik turen af en fin vej ind til Emerald Lake, som
ligger godt 11 km inde i fjeldet. En perle af en sø med det smaragd grønne søvand. Meget flot og smukt område og med god grund kaldt perlen af søer i Rocky Mountains. Hele området er opslugt af en betagende fred og ro i et fotografisk landskab.

På vejen tilbage gjorde vi et kort ophold ved Natural Bridge, for at se hvordan bjerget har dannet en naturlig bro over floden Kicking Horse River, som med voldsom kraft passerer området.


Hen på eftermiddagen gjorde vi et kort ophold i en lille by der hedder Golden for at proviantere. Vi var så naive at tro, vi kunne købe lidt mad på en tankstation. Men nej. Der var kun chips og andet junkfood, så vi måtte klares os med noget brød og bananaer, som vi havde med. Men som de sagde, der er kun 80 km til det nærmeste supermarked, og det var jo ingen vej.

Naturen fortsatte sit skønmaleri det sidste stykke vej til Banff. Vi havde besluttet at køre ad HWY1 fra Lake Louise til Banff, for når vi om et par dage skal køre mod nord, vil vi tage den gamle hovedvej Bow Vally Parkway. En fin tur med gode muligheder for at se nogle af Canadas vilde dyr.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar