fredag den 13. september 2013

Lake Louise og Bow Vally Parkway

I dag starter vi turen mod nord til Lake Louise. En ganske kort distance, før køreturen til Jasper ad Icefields Parkway. Vi kom først afsted kl. 10, og det var for sent til de store vildt oplevelser, for dyrene er mest aktive, når solen står op, og når den går ned.
Vi kørte ad Bow Vally Parkway, som er den gamle hovedvej HWy1A. Vejen går parallelt med HWy1 og den trans-canadiske jernbane. Det lyder voldsomt, men det sker så hensynsfuldt, at man ikke mærker de store trafiksystemer i den flotte natur. 

Naturen og dyrelivet har i dette område skabt sig et enestående fristed med unique naturværdier. Det var derfor vi valgte at køre den vej, for det kunne være, vi var heldige og få et godt billede af en bjørn. 

Undervejs gjorde vi nogle stop ved Muleshoe for at se udsigten over Bow River. Ved Johnston Canyon for at se på vandfald. Ved Baker Creek Mountain resort for at se, hvordan en moderne lodge er indrettet, så den hensynsfuldt falder ind i naturen. Vi gjorde også et stop ved Morants Curve, hvor man kan fotografere de enorme togstammer som passerer her, før de køre gennem Lake Louise og videre på tværs af Canada.
Canadierne tager det let med deres adresser. Den adresse vi havde fået oplyst på vores hotel fandtes ikke i vores GPS. Heldigvis var der et turistkontor midt i byen som hjalp os på rette vej.

Turen gik derefter ud til Lake Louise for at opleve den flotte smaragd blå bjergsø og se det fantastiske hotel The Fairmont Chateau. Der er i virkeligheden tale om et overdrevet flot og gammelt klassisk kæmpehotel i samme stil, som det der ligger i Banff, og som også har historisk forbindelse til den canadiske jernbane. Lake Louise er et meget kendt turistmål, og det bære det tydeligt præg af. Flot er det alligevel, med det smaragd farvede vand, bjergene og de sneklædte bjergtoppe.

Fra Lake Louise kørte vi ud til Lake Moraine for at opleve det specielle sceneri, der er i forbindelse med søen, som ligger i 1,885 meters højde og har en helt speciel blå farve. Vi syntes nu at den flotte bjergsø Emerald Lake i Yoho National park slog alt, selvom Lake Moraine også er utrolig smuk.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar