tirsdag den 10. september 2013

Revelstoke - Smuk natur og jernbaneskinner

Vi sagde farvel til Printicton i det flotteste vejr og forlod British Columbias frugtkurv og centrum for den sydlige del af Okanagan Valleys vinproduktion. Dagens tur skulle følge vinruten hele vejen til Revelstoke, og det tegnede godt i det flotte vej.

Fra Penticton kørte via vestsiden af Okanagan Lake til Kelowna. Overalt kunne vi se vinmarker og store områder med frugttræer og en helt igennem smuk natur.

I Vernon besøgte vi byens turist informations center, og fik nogle tips om hvor vi kunne finde blomsteruret i Polsons Park. Blomsteruret er efter sigende det eneste, der findes i Canada. Vi fik både den information vi søgte, og yderligere tips om hvor vi med fordel kunne købe frisk frugt og lokalt fremstillet vin til gode priser. Som en lille sjov detalje mødte vi på informations centret en Dansk-Canadier, som oprindelig kom fra Gentofte og syntes, at det var morsomt at møde nogle gamle landsmænd.

Lidt uden for Vernon fik Jette lyst til at køre Chrysleren. Så efter et par rundture på en parkeringsplads i nærheden af et frugt marked, lærte Jette at køre med automatgear. Det gik i fin stil ,og derefter kørte Jette resten af turen videre nordpå forbi de store ferskvandssøer ved Salmon Arm. Her lagde vi mærke til de mange husbådene, som det er populært at sejle med på de store søer.

Mellem Salmon Arm og Revelstoke ligger Craigllachie hvor den sidste togskinne blev lagt, og det sidste søm hamret i den 7. november 1885 i det 4.800 km skinnenet, der gik fra øst til vest og bandt Canada sammen fra kyst til kyst. Jernbanen er stadig rygraden i Canadas landsdækkende transportsystem og en væsentlig del af landets sjæl og historie. Canadian Pacific Railway repræsenterer et helt specielt og imponerende afsnit i canadisk historie.

Vi havde dagen igennem taget den med ro og først hen på eftermiddagen, nåede vi frem til The Sutton Place Hotel som ligger op til Mount Revelstoke National Park, hvor vi skulle overnatte. Også i dag løb vi ind i en blind vinkel med GPSén, men ved at kigge ud ad vinduet fandt vi hotellet. Meget flot og moderne skisportshotel, der også bruges i sommerperioden.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar